beben.com.pl

beben.com.pl

Jak nazwac strone internetowa

Jak nazwac strone internetowa

Liczi jest jedynym członkiem umieszczone w rodzaju Litchi pod soapberry rodziny Sapindaceae. Jest to tropikalnych i subtropikalnych drzewo, które pochodzi z Chin, ale teraz uprawiane we wszystkich częściach świata. Świeże owoce nosi delikatny, białawy miąższ o zapachu perfum. Smak jest prawie stracił w konserw więc owocem jest powszechnie spożywane świeże. Jest to wiecznie zielone drzewo osiągające wysokość 10-20 m, a owoce Działanie 5 cm długości i 4 cm szerokości. Owocem jest objęty różowo-czerwonego i szorstkiej skóry z teksturą, która jest niejadalne i można je łatwo usunąć. Wewnętrzna część owocu ponosi ciała słodkie i przezroczyste. Są one spożywane w dużej ilości deserów i są najbardziej powszechnie spożywany w Chinach, w całej Azji Południowo-Wschodniej, a także Azji Południowej.

Ich uprawa zaczęła nieco roku 2000 pne w Chinach. Kora drzewa jest szaro czarne a gałęzie są brązowo-czerwone. Liście są ponoszone w ulotkach 2-4 par i zmierzyć 10-25 cm długości. Kwiaty rosną na terminalu kwiatostanu z wieloma wiechy. Z wiechy również rosnąć w zestawie, który jest 10-40 cm długości. W wiechy ponoszą setki białych, żółtych lub zielonych kwiatów z charakterystycznym zapachu. Owoce osiągają dojrzałość w około 80-112 dni w zależności od klimatu, lokalizacji i odmiany. Owocem jest ogólnie Arii. Różne odmiany liczi są popularne w różnych regionach i krajach rozwijających się

Liczi są na ogół wprowadzane do obrotu jako świeże. Skórka staje się ciemny brąz, gdy chłodzony ale smak pozostaje nienaruszone. Są one również sprzedawane jako owoce w puszkach. Wysuszone liczi są sprzedawane pod nazwą handlową nakrętki liczi, ale nie są nakrętki. Każde 100 gramów liczi dostarcza około 66 kilokalorii energii. Każdy z 100 gram owoców zawiera około 72 mg witaminy C na przeciętnym dziewięciu liczi owoców może spełniać codzienne Zalecane wymagania dorosłego Witamina C. Filiżanka liczi owoców dostarczyć miedź, fosfor i potas. Zawierają one mniejsze ilości tłuszczów nasyconych i sodu i są całkowicie cholesterolu. Większość owoców jest bogata w węglowodany. Są one bogate w polifenole i wiadomo, że zawiera około 15% wyższy poziom polifenoli, w porównaniu do tego z winogron. monomery i ściemniacze flawan-3-ol są głównymi płatnikami tych związków polifenolowych w owocach liczi. Wiadomo także, że zawiera antocyjany, a główną z nich jest Cyjanidyna-3-glukozyd, co przyczynia się do około 91,9%. występują również niewielkie ilości malwidyna-3-glukozyd.

Navodita Maurice

Artykuł dzięki: